Menu Luk

Verdensmål nummer 16 starter hårdt ud med en vild debat om kulminer. “Minerne tager vores boliger”

I dag blev der debatteret for fuld skrue nede i billedkunstlokalet. I denne debat blev der blandt andet talt om, hvordan miner fjerner boliger, smadrer miljøet og tilintetgører naturen omkring sig.

De skal debattere for og imod at udvide en kulmine i Columbia. I debatten bliver beboerne i en lokal landsby, et kulfirma (som ønsker at udvide deres kulmine), en række lokalpolitikere og nationalpolitikere samt FN’s klimapanel repræsenteret.

Meningen med debatten er blandt andet at undersøge og forstå begge sider af problemstillingen med kulminer og klimaet, men også at få større forståelse omkring, hvordan miner påvirker de lokale samfund og byer.

Tekst og billeder: Phillip, Arvid og Daniel P 8.a

Artikler i samme kategori: