Menu Luk

Selvom vi arbejder hårdt er der stadig tid til ture og hygge

Selvom vi arbejder hårdt, er der stadigvæk tid til hygge og ture. Her er hele hold 6 på tur til TV2. TV2 optager i København, men det er i Odense, der bliver trykket på start og stop.

De forskellige kameraer bliver styret af robotter, men det er mennesker, som sidder i et rum og styrer, hvilken vinkel kameraene skal sende fra.

De mennesker som læser op i tv skal ikke kunne huske, hvad de skal sige udenad. På selve kameraet sidder der en glasplade, som kører alt den tekst, som de skal læse op, så de ikke behøver at huske teksten udenad. Kameraet kan se igennem glaspladen, men menneskene, som laver nyhederne, kan ikke se igennem glaspladen.

De længere programmer, som TV2 optager, bliver optaget i et andet studie.

Nogle af de vejrudsigter, som TV2 producerer, bliver optaget på en greenscreen, og så sættes der et billede ind af vejret bagefter. Hvis du har grønt tøj på, som hende på billedet, så registrerer maskinerne, at det er en farve, som minder om baggrunden, og giver tøjet en anden farve, som kan være blå.

Når TV2 sender vejrudsigt er deres vejrkort ligesom et slags powerpoint. Lige inden de skal ind og sende, sidder de og vælger de kort, som de vil bruge i udsendelsen, og så kan de skiftet fra kort til kort. De har også et slags speed ur, så de kan se, hvor regnen vil drive hen, hvis det fx regner.

For at finde ud af hvad de skal lægge op på deres hjemmeside, sidder der en masse folk og holder øje med, hvad folk klikker på. Det er for at finde ud af, hvad folk gider at se.

Fotos af Laura 5.B

Skrevet af Laura 5.B

Artikler i samme kategori: