Menu Luk

Musikgruppen i vildt freestyle-eksperiment

Fredag d. 4. oktober påbegyndte den såkaldte musikgruppe et freestyle-eksperiment, hvor deltagerne skulle fremvise et lille stykke musik på et valgfrit instrument, helt uden at havde øvet det.

Deltagere fra alle aldre tog ivrigt ture for at komme op og spille, danse eller synge et lille stykke musik foran de 48 andre elever samt tre lærere. Der var endda så mange frivillige børn, der deltog, at Katrine, som er ansvarlig for musikgruppen, blev nødt til at udskyde eksperimentet til mandag.

Så mandag formiddag genoptog musikgruppen freestyle-eksperimentet, hvor resten af eleverne kunne optræde.

Anden fase af eksperimentet omhandlede bæredygtige instrumenter, hvor eleverne skulle lave instrumenter af skrald. Efter instrumenterne var lavet, skulle eleverne optræde, men denne gang havde de ti minutters forberedelsestid.

Denne gang var der ikke én ud af det 49 musikanter, der ikke frivilligt ville optræde foran alle de andre. Jeg spurgte Katrine, hvad hun synes om, at alle 49 børn frivilligt ville optræde foran de andre elever, og hvad hun mener musikken kan gøre for børnene?

“Det gør mit hjerte så glad at se. Første dag var de fleste lidt bange for at optræde, men nu handler det ikke om frygten, men om musikken”.

“Musik og kreativitet er en god måde for børnene at udtrykke sig på. Fantasien får ligesom sit eget sprog gennem musikken. Musikken er et redskab, der giver mulighed for at lytte til sig selv og udtrykke sig selv uden frygt for andre. Børnene lærer at skabe noget sammen”.

Skrevet af: Lucas Moreira 8.B

Foto & video af: Mads Emil Ambjørner 8.B

Tim fra 7.B starter freestyle optræden med en lille tromme-session.

Artikler i samme kategori: