Menu Luk

Livet som hjemløs i en verden af pap

I lokale ti og sytten på 1. sal arbejder gruppe 1 med verdensmålet Afskaf fattigdom.  I lokalet vil de skabe en udstilling, som skal prøve at vise, hvordan det kan være at være hjemløs og at bo i en papkasse.

Ved hjælp af sanserne og genbrugspap, som er klistret op i hele lokalet, vil de skabe deres installation.

I lokalet arbejder eleverne engageret på at skrive sætninger med løsninger som kan hjælpe med at afskaffe fattigdom.  De skal skrives på papkasserne i udstillingslokalet.  

Men det er ikke nok for gruppe 1 kun at lave en udstilling. De vil nemlig også hjælpe de hjemløse. Så på onsdag tager gruppen på tur til Hugs and Food, som er et værested for unge hjemløse, hvor de vil donere tøj og andre nødvendige ting.

Hugs and Food
Hugs and Food er Københavns Domkirkes spise- og værested for hjemløse i København. De har lokaler i Turesensgade 21.

Her kan hjemløse komme i hverdagene fra kl. 11-14, hvor de kan få et gratis, sundt og nærende måltid. De frivillige, som arbejder der, kan hjælpe de hjemløse med f.eks. at finde vej til sundhedsklinikker og skaffe rent tøj i nødsituationer.

Udover det kan de hjemløse få et job hos Hugs and Food som f.eks. opvasker, og så kan hjælperne være rigtig gode til at lytte til de hjemløse, hvis de gerne vil snakke.

Tekst: Karoline H. Hansen 7.a, Isabella W. Borello 6.b og Amalie L. Quirk 7.a. 
Foto: Amalie og Karoline. Model: Anna Figueiredo-Larsen

Artikler i samme kategori: