Menu Luk

FN går all in på verdensmålene

I fredags (dag 1) var niende og tiende klasse til et foredrag med Mette Strandlod fra FN. De arbejder med menneskerettigheder og de globale fremskridt.

FN er en stor gruppe med ledere fra overalt i verden som i 2017 blev enige om 17 verdensmål, som skal opnås senest i 2030. De arbejder meget hårdt på at opnå disse mål.

Verdensmålene handler meget om menneskerettigheder og bæredygtig udvikling i verden. Men Mette arbejder faktisk også meget med børn, unge mødre og børneægteskaber.

Mette læste en historie op for os, som handlede om Nagis som fik sit første barn, da hun var 15 år gammel med en mand på 25 år, som hun var og er gift med.

Piger på hendes alder ved tit ikke, hvordan man bliver gravid, så de ved ikke, hvordan de skal beskytte sig. Derfor synes FN også, at det er vigtigt at piger som Nagis får ordentlig seksuallundervisning.

FN kæmper for alle rundt i verden: unge og gamle, tykke og tynde, høje og lave og alle racer skal kende deres rettigheder som mennesker. Men selvom det er dem, der arbejder hårdt, er det vores valg, om det virker eller ej – for de kan ikke gøre det uden os.

Skrevet af: Malou Aasholm Mikkelsen 7.i Foto af Anna Damgaard 7.a

Artikler i samme kategori: